ΣΤΡΩΣΕ ΤΗ… ΖΩΗ ΣΟΥ 

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ!

Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια….

Ο ύπνος είναι ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Στην πραγματικότητα είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής υγείας και ευημερίας του οργανισμού μας. Όταν κοιμόμαστε επαρκώς ενισχύουμε τα επί-πεδα ενέργειας και την διαύγεια μας, ξεκουραζόμαστε και αναζωογονούμαστε. Μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνωρίζοντας τη σημα-σία του ύπνου όρισε την Τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει όλους μας-αλλά και τους επαγγελματίες υγείας για τη σπουδαιότητά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες φαίνεται ότι ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου ενώ οι γυναίκες είναι εκείνες που επηρεάζονται περισσότερο. Αποτέλεσμα; Αυπνία, προβλήματα ύπνου, απώλεια της ποιότητας του ύπνου που όλα αυτά με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα, σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Αντιθέτως, ο καλός ύπνος σύμφωνα με μελέτες βοηθά:

*Βελτιώνει τη μνήμη

*Ενισχύει τη μακροζωία

*Επηρεάζει θετικά την ποιότητα ζωής

*Βελτιώνει τις σχολικές ή ακαδημαϊκές επιδόσεις

*Μειώνει το στρες

*Μειώνει τις κυκλοθυμικές τάσεις

*Βοηθά στη διατήρηση του βάρους

Υπάρχουν πολλά μυστικά για έναν καλό ύπνο. Μόνο μία όμως μεγάλη Αλήθεια: Πίσω από έναν καλό ύπνο υπάρχει πάντα ένα καλό στρώμα!

Το στρώμα είναι προσωπική υπόθεση

Κι όμως. Δεν υπάρχει σωστό στρώμα για όλους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφο-ρετικές ανάγκες και προτιμήσεις, άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξει. Το ζητούμενο ωστόσο είναι ένα: Ο καλός, ήσυχος, ήρεμος ύπνος. Στόχος είναι η επιλογή του στρώματος να βοηθά στην στήριξη της φυσικής θέσης της σπον-δυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, των ποδιών και της λεκάνης. Επίσης να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα σε συνδιασμό με το κατάλληλο μαξιλάρι ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιτυγχάνει την σωστή κυκλοφορία του αίματος.